VASTAUKSIA MUUTAMIIN YLEISESTI ESITETTYIHIN KYSYMYKSIIN

Tässä muutamia Warrior Knife -puukoista yleisesti kysyttyjä kysymyksiä ja niihin vastaukset. Mikäli et löydä vastausta mieltä askarruttavaan kysymykseen voit aina ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla tai soittamalla.

Linkki yhteystietoihin.

 

Miten kahva valmistetaan?

Puukon kahva valmistetaan metallin 3D -tulostuksella. Menetelmää kutsutaan pulveripetisulatukseksi, englanniksi selective laser melting (SLM). Käytönnössä tämä tarkoittaa ohuiden metallipulverikerrosten sulatusta laser -säteellä. Tällä tavoin valmistettavat metallikappaleet ovat yhtä vahvoja kuin niin sanotusti perinnteisillä menetelmillä valmistetut kappaleet. Etuna on muotovapaus ja kappalekohtainen valmistus. Tämän kaltaisen yksilöllisen kahvan valmistus on mahdollista vain 3D -tulostamalla.

Kestääkö verkkomaiselta näyttävä rakenne vääntämistä ja puristusta?

Kyllä! Kahva on suunniteltu kevyeksi ja vahvaksi. Kahvan runko-osassa on pyritty ohueen verkkomaiseen rakenteeseen, joka tuntuu miellyttävältä ja on lämmin käteen. Terän kiinnitysrakenteet ovat vastaavasti vahvoja ja kestävät erittäin kovia rasituksia. Terä pysyy varmasti kiinni kaikissa tilanteissa ja rakenteet kestävät myös puukon rajua käyttöä. Käytännössä terä vääntyy ennen kahvan rakenteiden rikkkoutumista. Rakenteet on testattu huolellisesti. Kahvalla on 10 -vuoden takuu.

Miten kahvan voi puhdistaa?

Warrior Knife puukon yksi monista eduista on helppo huollettavuus. Titaani kestää kaikkia yleisimpiä puhdistusaineita ja -kemikaaleja. Terä on helppo ja nopea irrottaa jolloin pelkän kahvan peseminen on mahdollista. Paras tapa kahvan puhtaana pitoon on pestä se tarvittaessa tiskikoneessa. Maastossa kahva puhdistuu kätevästi veteen upottamalla. Avoimen rakenteensa ansiosta lika ja roskat poistuvat helposti. Voit jopa polttaa titaanisen kahvan puhtaaksi. Tämä kuitenkin saattaa värjätä kahvaa emmekä suosittele sitä.

Mitä terien timanttipinnoite tarkoittaa?

Timanttipinnoitus on kansanomainen termi teolliselle DLC -pinnoitusprosessille, englanniksi diamond like carbon. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että metallikappaleen pinnalle muodostetaan tyhjiössä amorfisen hiilen avulla erittän kova ja pienen kitkakertoimen omaava ohut pinnoitekerros. Pinnoitusta kutsutaan yleisesti timanttipinnoitteeksi. Sitä käytetään suurta kulutuskestävyyttä ja pientä kitkaa edellyttävien kappaleiden jälkikäsittelyyn.

Mitä hyötyä timanttipinnoitteesta on?

Timanttipinnoite on noin 4 millimetrin tuhannesosaa paksu, erittän kova pinnoitekerros, joka parantaa terän kulutuskestävyyttä ja vähentää kitkaa. Pinnoitteen Vickers mikrokovuus on yli 2000 (HV 0.05). Kitkakerroin 0.1-0.2 (kuivaa metallia vasten). Pinnoitetta käytetään esimerkiksi erittäin vaativissa työstökoneterissä käyttöikää pidentämään. Pinnoite antaa puukon terälle näyttävän tumman pinnan. Käytännössä pinnoitteen antaman liukkaan pinnan edun huomaa selvästi esimerkiksi kalaa fileeratessa. Pieni kitkakerroin on eduksi puukon kaikissa käyttötilanteissa.

Miksi terän leikkausreunassa ei ole pinnoitetta?

Warrior Knife -puukon kaikki terät ovat käsin teroitettuja. Haluamme varmistaa, että terät ovat huipputeräviä ja teemme teränsuun teroituksen käsin timanttipinnoituksen jälkeen. Tämän johdosta terän käsin terottaminen perinteisillä menetelmillä on mahdollista.

Onko metallinen kahva kylmä pakkasella?

Ei. Titaaninen kahva on erittäin miellyttävä ja lämmin käteen myös pakkasella. Kahvan verkkomainen rakenne ja ohut seinämävahvuus mahdollistavat vahvan ja kevyen rakenteen sekä käteen lämpimältä tuntuvan kahvan. Olemme testanneet erilaisista materiaaleista valmistettujen kahvojen lämpenemistä kädessä kylmissä olosuhteissa. Warrior Knife -puukon kahva lämpenee kädessä pakkasella ylivoimaisesti nopeimmin.

Voiko märkä käsi tarttua kahvaan kovalla pakkasella?

Ei. Ohut verkkomainen titaanista valmistettu kahva ei tartu märkään tai kosteaan käteen missään olosuhteissa.

Missä terät valmistetaan?

Terät valmistetaan Suomessa, Kauhavalla. Laurin Metalli Oy on 100 -vuotta vanha suomalainen perheyritys jossa puukon teriä valmistetaan kolmannessa polvessa pitkillä perinteillä ja todellisella ammattitaidolla. Terät Warrior Knife -puukkoon on suunnitellut yhteistyössä Antti Korpi ja Timo Lauri. Lähtökohtana on ollut huippulaatu, terävyys, toiminnallisuus (terän vaihto) ja kestävyys.